De sloop van het ADO-stadion

Al jaren fiets ik dagelijks door het Zuiderpark. Woon-werk verkeer van Den Haag Zuid-West naar de Haagse Schilderswijk. Heerlijk als ’s ochtends de vogeltjes je toefluiten en je de konijntjes ziet weghupsen.
Nooit heb ik een wedstrijd van FC Den Haag gezien in het Zuiderpark. Wel ooit eens, toen ik naar een stageadres moest op een woensdagmiddag, de “fout” gemaakt om door het Zuiderpark te fietsen toen ze een inhaalwedstrijd hadden tegen PSV of Ajax. Wat een drukte, vooral de jeeps van de ME bedoel ik dan.

Sinds een paar weken staan er echter grote graafmachines van Knijnenburg te wachten op het teken dat ze mogen gaan happen. Het oude vervallen stadion waar nog wat getraind werd en waar op het parkeerterrein ervoor af en toe dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen wordt met de grond gelijk gemaakt en moet plaatsmaken voor “het Papendal van Zuid-Holland.”

Ik ben benieuwd. Tot die tijd zal ik vast een paar keer langsgaan om te proberen mooie foto’s te maken. Poging één is wat mij betreft in ieder geval geslaagd. Vrijdag 17 januari staat er als het goed is een van deze fotos in de papieren versie van Den Haag Centraal, de échte Haagse krant.

Fotoalbum