Stadsspelen Den Haag

De Stadsspelen in het stadsdeel Centrum waren een thuiswedstrijd.

Hieronder het bericht van Omroep West:
DEN HAAG – Centrum heeft, net zoals de stadsdelen Scheveningen, Segbroek, Haagse Hout en Escamp, de voorrondes van de Stadsspelen achter de rug. Twee danscrews, twee basketbalteams en vier voetbalteams – waaronder twee jongensteams en twee meisjesteams – zullen Centrum op 5 juni tijdens de finale van de Stadsspelen vertegenwoordigen.

Volgens Sebastiaan Nederhoed, mede-organisator van de voorrondes in Centrum, zijn de voorrondes in dit stadsdeel op een leuke manier verlopen. Vooral inhoudelijk is hij tevreden. Nederhoed: ‘De twee dagen hadden een leuke en diverse invulling’. Hij benadrukt hierbij dat de organisatie de invulling van beide dagen heeft toegespitst op de doelgroep: de bewoners van Centrum. De keuze om de voorrondes – behalve in de sporttuinen – op meerdere locaties in het stadsdeel te laten plaatsvinden, is hiervan het gevolg.

Wat betreft de opkomst tijdens de voorrondes in Centrum ziet Nederhoed verbeterpunten voor volgend jaar, als de Stadsdelen dan wederom georganiseerd worden. ‘Op de voorrondes kwamen vooral mensen die sport al leuk vinden af. Niet-sporters zijn in mindere mate geweest’, aldus Nederhoed. Hij voegt hieraan toe dat met name de oudere doelgroep afwezig was. Ondanks de ruimte voor verbetering die de mede-organisator benadrukt, spreekt hij van een behoorlijke opkomst. ‘Vooral de afsluitavond met dans- en turnoptredens in de Houtzagerij was een groot succes!’, aldus Nederhoed.

De finalisten uit Centrum zullen het op 5 juni tijdens de finale van de Stadsspelen op gaan nemen tegen de finalisten uit de overige stadsdelen. Tijdens deze finaledag – die in het Kyocera Stadion plaatsvindt – zullen behalve op het gebied van sport allerlei activiteiten plaatsvinden op muzikaal, culinair en cultureel gebied.